My blog

Prefab woningen: techniek voor duurzaam en solide bouwen

Wil je een prefab woning laten bouwen? Dat is een uitstekende keuze. Met deze bouwmethode laat je relatief snel een uiterst duurzame en betaalbare woning bouwen. Bovendien is de woning sneller klaar dan een traditioneel gebouwd huis.

De winst van een prefab huis zit vanzelfsprekend in de prefabricage: belangrijke componenten van de woning worden vooraf, onder ideale omstandigheden, vervaardigd in de fabriek. En dus niet pas op de bouwplaats zelf.

Traditioneel vs. Prefab bouwen

Als de grond bouwrijp is en de fundering gelegd, kan de bouw van jouw woning beginnen. Een mooi moment. Daarna is het aftellen tot de oplevering. Maar hoe lang het duurt voordat je jouw nieuwe thuis binnenstapt, hangt af van de bouwmethode: laat je een traditioneel of een prefab huis bouwen.

Kies je voor traditionele bouw, dan wordt jouw huis stukje bij beetje opgebouwd in weer en wind. Een tijdrovend en moeilijk logistiek proces. Het risico op fouten is daardoor relatief hoog. Daarnaast heeft het weer veel invloed. Niet voor niets worden veel traditioneel gebouwde huizen te laat of met gebreken opgeleverd.

Wind- en waterdicht woningcasco
Bij prefab bouwen heb je geen last van dit alles. Prefab bouwen is een proces waarbij de belangrijke elementen van jouw woning onder geconditioneerde omstandigheden in onze fabriek worden gemaakt. Daardoor hebben regen, vorst of andere weersinvloeden geen enkele kans. Niet op het materiaal en niet op het proces. Denk aan binnen- en buitenwanden, vloeren en de dakopbouw. We monteren ze kant-en-klaar op de bouwplaats. Binnen twee dagen staat er een wind- en waterdicht woningcasco op jouw kavel.

Prefab woning:

 • Volop ruimte voor jouw wensen
 • Energiezuinig en comfortabel wonen
 • Efficiënt bouwproces
 • Korte bouwperiode en hoge kwaliteit
 • Minder afhankelijk van het weer
 • Betaalbaar je woning realiseren 
 • Goed isolerend
 • Duurzame materialen
 • Prefab houtskeletbouw 
  Al onze prefab woningen bouwen we onder architectuur in houtskeletbouw. Een hoogwaardige bouwmethode met veel voordelen. Eén ervan is de bouwsnelheid. Houtskeletbouw leent zich uitstekend voor prefabricage en is daarmee nauwkeurig in te plannen. Alle onderdelen zijn voor elkaar ontworpen en op elkaar afgestemd. Dus ze passen altijd naadloos op elkaar. Dit vermindert de kans op oplever- en herstelwerk.

  Mogelijkheden prefab bouwen
  Prefab bouwen betekent niet dat er niets te kiezen valt. Integendeel. Bij VDM Woningen heb je tal van mogelijkheden om tot jouw droomwoning te komen. Bovendien kun je relatief eenvoudig later uitbreiden of verbouwen, dankzij de modulaire opbouw van onze prefab houtskeletbouw.