My blog

Kosten van onderhoud

Wat kost het onderhoud van een huis?

 

Het onderhoud van een huis is duur! De kosten van onderhoud zijn jaarlijks ongeveer gelijk aan 1% van de waarde van de woning. Dit betekent dat als een huis €300.000 als waarde heeft, de jaarlijkse kosten voor onderhoud €3.000 zullen bedragen. Dat is een fors bedrag. Het opstellen van een onderhoudsplan geeft een goed inzicht in toekomstig onderhoud.

De kosten voor onderhoud gaan naar allerlei verschillende soorten onderhoud. De kosten zijn in grote mate afhankelijk van het type huis, het bouwjaar en de omgeving. Huizen die dicht bij zee staan hebben andere kosten dan huizen die in het binnenland staan. Voor veel huizen is het schilderwerk de grootste kostenpost, samen met de tuin, installaties en het dak. Deze soorten onderhoud kunnen al snel aardig in de kosten lopen.

Kosten van achterstallig onderhoud

Het niet plegen van onderhoud leidt tot een achterstand en uiteindelijk tot achterstallig onderhoud. Een achterstand is nog omkeerbaar, achterstallig onderhoud daarentegen vereist reparaties met veelal hoge kosten. Gemiddeld gezien kunnen deze kosten voor een appartement oplopen tot €10.000 en voor vrijstaande huizen zelfs tot €38.000.

Het plegen van onderhoud

Het voorkomen van achterstallig onderhoud kan logischerwijs alleen maar door structureel onderhoud te plegen. Wij stimuleren preventief en planmatig onderhoud. Door een plan op te stellen worden kleine beschadigingen aan onderdelen van uw huis tijdig ontdekt. Uw woning behoudt daarmee zijn waarde en hoge reparatiekosten worden voorkomen.

Kies voor onderhoud

Woonderhoud is het digitale onderhoudsplatform waarmee zowel huiseigenaren als vakmensen hun onderhoud kunnen inplannen. Dat maakt wonen écht comfortabel!

 

Digitaal platform

Als u een huis bezit kunt u gratis een onderhoudsboekje voor uw woning bijhouden. Indien u een vakman bent kunt u al uw onderhoud op ons platform beheren.

 

 

Ga naar het digitale onderhoudsplatform