My blog

De huizenprijzen in de regio Zwolle zijn flink gestegen

Als je de woningmarkt een beetje in de gaten houdt, zal het geen verrassing zijn: de huizenprijzen zijn (flink) gestegen. Uit onderzoek van makelaarsvereniging NVM blijkt dat woningen het afgelopen kwartaal gemiddeld twintig procent duurder waren dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook in de regio Zwolle stegen de prijzen.

Ook in de regio Zwolle is de prijs ten opzichte van een jaar flink gestegen, met 17,9 procent.

Cijfers van NVM
NVM keek naar verschillende cijfers van Nederlandse regio’s. Het ging om het aantal verkochte woningen, de gemiddelde verkoopprijs, de ontwikkeling van het aantal verkopen en de prijsontwikkeling ten opzichte van een jaar eerder.

De cijfers gaan over het tweede kwartaal van 2021 ten opzichte van datzelfde kwartaal in 2020. Het onderzoek is gebaseerd op gegevens van makelaars die zijn aangesloten bij de NVM. In geen enkele regio is sprake van een prijsdaling.

De woningmarkt in de regio Zwolle
In het tweede kwartaal van 2021 zijn in (de omgeving van) Zwolle 492 woningen verkocht. Dat is 20,7 procent minder dan een jaar eerder. Van die 492 woningen was de gemiddelde verkoopprijs 362.000 euro. Dat is 17,9 procent meer dan een jaar eerder. Ook is het meer dan begin dit jaar, want in het eerste kwartaal van 2021 betaalde je nog gemiddeld 342.000 euro voor een woning in de regio Zwolle. In het laatste kwartaal van 2020 was de gemiddelde verkoopprijs nog 321.000 euro.