My blog

Eigen huis bouwen

Eigen huis bouwen Nederland

Een eigen huis bouwen in Nederland werkt volgens een aantal vaste regels. Wanneer u besluit om als particulier een eigen huis te bouwen, noemt de Nederlandse overheid dat ‘particulier opdrachtgeverschap’. De gemeente beslist meestal waar u mag bouwen. Als u een grondkavel koopt draagt u de volledige verantwoordelijkheid voor de bouw of verbouw van de woning. Een eigen huis bouwen in Nederland kan niet zonder bouwvergunning. Normaalgesproken moet u deze bouwvergunning zelf aanvragen via de website van uw gemeente, via het Online Omgevings Loket (OLO). Groothuisbouw neemt u dit echter graag uit handen. Laat u uw woning bouwen door Groothuisbouw, dan verzorgen wij de volledige aanvraag omgevingsvergunning voor u!

Eigen huis bouwen en ontwerpen

Een eigen huis bouwen en ontwerpen is een prachtig moment in uw leven. Binnen de regels van het bestemmingsplan kunt u helemaal zelf bedenken hoe uw woning eruit moet komen te zien. Zo bent u in de gelegenheid om uw ultieme droomhuis te creëren. Groothuisbouw maakt een eigen huis bouwen en ontwerpen heel eenvoudig. Het begint allemaal met onze handige online ontwerptool waarmee u in slechts 7 stappen het ontwerp van uw woning realiseert. Daarbij heeft u de keuze uit laagbouw en hoogbouw. Aan het eind van de 7 stappen heeft een totaal overzicht van de door u ontworpen woning, inclusief alle door u gekozen opties en de prijs waarvoor wij de woning voor u bouwen. Een goede vervolgstap is het brengen van een bezoek aan onze modelwoningen. Bij ons kantoor in Emmeloord kunt u de sfeer en kwaliteit van onze woningen ‘in het echt’ beleven. Het fijne is, dat u zo vaak langs mag komen als u zelf wilt. U hoeft geen afspraak te maken om de modelwoningen te bezichtigen en u mag ze op eigen gelegenheid, zonder de begeleiding van een adviseur bezoeken. Ziet u uw droomwoning al helemaal voor u? Dan nodigen wij u graag uit voor een persoonlijk gesprek, om de mogelijkheden voor de realisatie van uw droom te bespreken.

Eigen huis bouwen kosten

“Wat moet een huis bouwen kosten?” het is een vraag die veel mensen met nieuwbouwplannen zichzelf stellen. Logisch, want een eigen huis bouwen brengt kosten met zich mee waar u graag van tevoren op voorbereid bent. Ook dát kunt u bij Groothuisbouw makkelijk online bekijken. Als u gebruikmaakt van onze online ontwerptool creëert u namelijk niet alleen stap voor stap uw nieuwe huis, maar ziet u meteen de bijbehorende prijzen. Zodra u iets in het ontwerp aanpast, verandert de prijs mee. Zo hoeft u niet bang te zijn dat een eigen huis bouwen meer kosten met zich meebrengt dan u aanvankelijk had gecalculeerd. Bij Groothuisbouw betaalt u namelijk één vaste prijs die vooraf bekend is!


Stel in 7 stappen uw eigen huis samen